top of page
vinstcoachen-logo-fåflerkunderfort.png

Lyckas du skapa Momentum sköter försäljningen sig själv!


Kanske har du hört talas om ”Momentum”? (Vi har inget superbra ord på svenska – möjligen rörelseenergi.) Momentum är väldigt viktigt för våra försäljningsresultat!


  • Exempel 1: Har du ingen fart och ska cykla uppför en brant backe – på en extremt tung cykel, går det väldigt trögt. Tar du fart innan och har en lättare cykel går det lite enklare – men kräver mer energi och mer pannben från din sida….

  • Exempel 2: Du står nu uppe på den branta backen på din tunga cykel och ska cykla nedför… Du trampar ett par gånger och de första metrarna nerför går det långsamt, sen går det fortare och fortare och fortare!! Har du en lätt cykel kommer det också att gå fortare och fortare – men inte lika fort som med en tung cykel för att den (massan) väger mindre. OM du inte har 10 personer som puttar på dig! Det är också ett sätt att få igång farten fortare.

Så, Momentum är lika med rörelse x massa. Det är alltså viktigt att du har tillräckligt mycket massa (tung cykel eller ett team som puttar på) och kommer igång starkt (nedförsbacke) – då kan det till och med vara svårt att stanna.

Det här är vad många företag och företagare letar efter och jobbar för, så att allt rullar på av sig självt – av rena farten. Om du är redo att äntligen bygga ett företag som är ostoppbart, behöver du också Momentum. Men hur?


Det finns alltså bara två element som påverkar Momentum: storleken på ett objekt (massa) och hur snabbt det rör sig (hastighet). Att tillämpa denna formel på ditt företag är enkelt: Momentum = Försäljningskraft x Försäljningshastighet.


Man kan säga att: Ju större massan av människor ditt företag kommer i kontakt med, eller ju fler säljare du har, eller ju mer du syns, desto lättare är det att öka försäljningen – och ju högre din försäljningshastighet är, desto snabbare uppstår vinst.


  • Exempel: Du har skrivit en bok. Den säljs genom lilla, anonyma förlaget x. Förlag x gör ingen reklam för din bok = man kan anta att försäljningen kommer att gå trögt. Om din bok däremot ges ut via ett stort förlag, återsäljs via en massa bokhandlar, tas upp i ”Nyhetsmorgon” och du åker på boksignerar-turné skapas ”Momentum” och försäljningen kommer att ta fart, av sig själv. Detta betyder inte att din bok är bättre, roligare eller mer fantastiskt skriven = värdet av själva boken är densamma i båda exemplen. Den är lika stor, den väger lika mycket...


Nu hoppas jag att du förstår hur viktigt Momentum är i ditt företag och att du kanske avsätter ett par minuter för att fundera på hur du kan ändra på några små saker i ditt företag för att skapa Momentum.


// - Om du håller med, skriv gärna en kommentar och berätta hur du gjort. Om du hittar fel i mitt resonemang, skriv gärna och berätta det också. Tack! Marita //

Wikipedia: Inom klassisk mekanik, definieras rörelsemängden som produkten av ett objekts massa och hastighet. I allmänhet kan rörelsemängden uppfattas som ett mått på hur svårt det är att ändra ett objekts rörelsetillstånd, bestämt av två faktorer: dess massa och dess hastighet.

Dessutom! Välkommen att gå med i gruppen: "Småföretagare som tänker stort" på Facebook!


 

 


Mycket nöje och lycka till med ditt företag - du behövs!


Marita

Email: info@maritabladh.com. Telefon: 0722-698970. Hemsida: www.maritabladh.com/vinstcoachen

 

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page