top of page
vinstcoachen-logo-fåflerkunderfort.png

Du kan inte lösa dina problem med samma sätt att tänka som skapade dem!

"Du kan inte förvänta dig att få nya resultat med ditt gamla sätt att tänka." Eller, en annan variant: ”Du kan inte lösa dina problem med samma sätt att tänka som skapade dem”.


Det här är väldigt bra citat, eller hur? Ändå är det just det många av oss gör, om och om igen. Vi kanske gör små variationer på olika teman, men oftast förändrar vi inte vårt sätt att tänka, i grunden.


Exempel: Du säljer en dyr organisk hudkräm. Du skapar ett annonsblad i storleken A5 och sätter upp på ICA. Du tänker: - På ICA handlar alla, både fattiga och rika.


Ingen köper...


Du blir frustrerad men tänker till slut att annonsbladet var för litet. Du trycker upp ett nytt annonsblad i storlek A4 och sätter upp på ICA.


Ingen köper...


En dag möter du din rika kusin och berättar om ditt nederlag. Tror du han/hon säger: - Sätt upp ett annonsblad som är i storleken A3 istället så att det verkligen syns!


Skulle det vara ett nytt sätt att tänka? (Det är ungefär som när vi gjort fel och någon påtalar det flera gånger för oss. Då brukar jag säga: Om du skriker lite högre kanske jag fattar... haha!)


Eller, skulle det nya sättet att tänka vara att sätta upp annonsbladet på NK istället? Att demonstrera det live på NK? Eller kanske göra som gamla, välkända företaget; Mary Kay. Utbilda säljare som informerade om produkten personligen, hemma hos människor?


Igen - Hur kan du tänka nytt kring dina produkter och tjänster för att få nya resultat och sälja mer?
Ps. Citatet har myntats av geniet Albert Einstein. Ds.


Dessutom! Välkommen att gå med i gruppen: "Småföretagare som tänker stort" på Facebook! 

 


Mycket nöje och lycka till med ditt företag - du behövs!


Marita


Email: info@maritabladh.com. Telefon: 0722-698970. Hemsida: www.maritabladh.com/vinstcoachen

 

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page