top of page
vinstcoachen-logo-fåflerkunderfort.png

I huvudet på en entreprenör - #3 - får du ut rätt lön?

Har du någonsin tänkt på att vi som företagare måste ha självförtroende, driv, ordning och reda och känna oss starkt motiverade varje dag?


Till skillnad från om vi har en vanlig anställning...


Kanske kommer du ihåg den tiden? Ibland kanske vi gick till jobbet och skyfflade papper, pratade med kollegorna och lyfte telefonen emellanåt? När arbetsdagen var slut, var vi också slut - men hade inte bidragit med så värst mycket...

(" - Men, hallå, ärligt talat - det är ju så mycket annat i livet att tänka på ibland! Vad ska vi laga för middag? Svärmor är sjuk och kan inte passa barnen. Vi borde köpa ny bil. Det är snart semester - vad ska vi göra då? Undrar om jag kan slinka iväg på hockey i helgen... osv... 😊)


När vi är företagare måste vi dra in pengar till företaget och vår egen lön varje dag. Jag tänker så här...


  • Om alla anställda, med fast månadslön, var beroende av att dra in sin lön varje dag, skulle troligen inte alla (eller ens många) få ut hela summan av sin fasta månadslön i slutet av månaden...


Det kan vara en tröst, de dagar när företagandet känns trögt. Låt det kännas som en tröst, i fem minuter, och sen gör du något som får fart på din energi igen. Vad får fart på dina energier, vad inspirerar och motiverar dig? Fundera ett ögonblick på det.


Det kan vara allt från att:

  1. Städa skrivbordet

  2. Ringa en av dina Favoritkunder och fråga om de är nöjda med sitt senaste köp hos dig

  3. Ta en promenad och köpa en bukett blommor till väntrummet

  4. Bjuda ut någon på lunch

  5. Gå igenom kvartalsrapporten eller återkoppla till ditt måldokument. - Vad ger just dig energi och motivation? Det är bra att veta på förhand, då har du en strategi att ta till de dagar det känns segt. Kom ihåg! Ditt företag är beroende av dig, ditt driv och din glöd. Storleken på din lön är direkt beroende av ditt företag!


Ge dig själv en "Selfie High Five" för att du har skapat en ny motiverande strategi!! 

Jag heter Marita Bladh är företagscoach på VinstCoachen. Jag drivs av att hjälpa småföretagare att få fler kunder, högre vinst och lönsamhet - både genom nya verktyg och strategier men också genom att hjälpa dem att förändra sitt sätt att tänka. Det ska vara roligt att vara företagare, gärna enkelt och stressfritt också.

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page