top of page
vinstcoachen-logo-fåflerkunderfort.png

I huvudet på en entreprenör - #6: Rätt språk säljer mest!

Hur pratar du med dina kunder?


När en kund kommer in i din butik, e-butik, din hemsida - eller när du pratar med dem via telefon, email eller chat - hur ser du på dem då, hur pratar du med dem då?

Pratar du med dem som:

 1. En läkare till en patient (Detta är våra regler, du har tur som får handla av oss, vi har alla lösningar även om du inte är intelligent nog att fatta det.)

 2. En bossig chef till en anställd (Om tröjan krympte var det ditt fel, du tvättade den fel.)

 3. Deras bästa vän (Härligt att se dig, handla här om du hittar det perfekta för just dig - oavsett vilket är det ett nöje att träffa dig.)

 4. En påstridig älskare (Om du köper detta löser det alla dina problem - och mina....)

 5. En förälskad person? (OMG, dig har jag längtat efter!!)

 6. En person som slentrianmässigt är programmerad att säga hej. (Öhhh.... Va.. hej..)


Det här är bra och viktigt för dig som företagsledare att veta. Hur du kommunicerar med människor, potentiella kunder, första gången bestämmer ofta - inte alltid - men ofta, fortsättningen på er relation.


 • Jag har en vän... varje gång jag ringer till henne säger hon "Hej!" på ett sätt som får mig att känna att mitt samtal är det bästa som har hänt henne på väldigt länge. Det gör mig alltid glad, det får mig att känna mig värdefull och viktig i hennes liv - det sätter tonen för hela samtalet. Det blir alltid underbara och upplyftande samtal!


 • Sen har jag en annan vän... när jag ringer henne, svarar hon ofta; "hej" lite flåsande och stressat, som om hon är involverad i något väldigt svårt och tungt - och jag har just avbrutit det arbetet... Tro mig - det blir en helt annan typ av samtal...


Uppgift: Lek gärna leken för att ta reda på din framgångsstil. Gör inget slentrianmässigt de kommande dagarna! Ta på dig minen av att vara; läkaren, chefen, vännen, älskaren eller förälskad i dem, ett i taget. Variera dig! Lägg märke till hur det påverkar kommunikationen, ditt och deras humör - och kanske också försäljningen - om du är i ett skarpt läge.


När du hittar ditt sätt att kommunicera - alltså det sätt som känns rätt för dig, som ger dig och dem energi då kommer du att sälja mer. Absolut!!


Pratar du på rätt sätt? Slå mig en signal så tipsar jag dig så att det blir rätt: 0722-698970 eller skriv på info@maritabladh.com.


Yes!! Ge dig själv en "Selfie High Five" för att du i fortsättningen möter varje kund med nyfikenhet och energi!


Bild - Vinstcoachen


 

Jag heter Marita Bladh är företagscoach på VinstCoachen. Jag drivs av att hjälpa småföretagare att få fler kunder, högre vinst och lönsamhet - både genom nya verktyg och strategier men också genom att hjälpa dem att förändra sitt sätt att tänka. Det ska vara roligt att vara företagare, gärna enkelt och stressfritt också.

Follow Us
 • Facebook Basic Square
 • Twitter Basic Square
 • Google+ Basic Square
bottom of page