top of page

Branding​

 - Företagets identitet & Varumärke -

Rätt branding är som att skriva en kärlekssaga som får dina kunder att älska både dig och alla dina produkter och tjänster.

En kurs i 10 delar som får dig att synas, får dig att framstå som den expert du är  - och älskas! 

Bonus! Digital arbetsbok så att du kan sätta igång genast att arbeta med ditt företags branding.

Lektion-branding.png

Vad är branding?

Branding är lika viktigt för små- eller enmansföretag som det är för stora företag. Faktum är att många företags varumärken försöker se ut som småföretag för att vädja till konsumenter som inte vill stödja ett megaföretag.

  

 

Många småföretagare förstår att varumärke är avgörande för deras affärer men många vet inte riktigt varför? De känner igen länken mellan framgångsrika företag och stark branding men förstår kanske inte att ett varumärke består av mer än bara färg och form på loggan?

Tid: Börja när du vill och jobba i din egen takt!
 

Pris: 498 kr.

Betala nu, sen eller dela upp.

glödlampa2.png

Inspiration!

Du måste inte uppfinna nya glödlampor hela tiden. Gör du EN sak bra räcker det ofta långt - och ibland VÄLDIGT långt! 

Richard Branson - en adlad "Joakim von Anka"...

richardbranson.jpeg

Richard Branson är ​​en engelsk miljardär och affärsmagnat som är välkänd runt om i världen för att vara en av de mest kända och framgångsrika personerna vid rodret för ett globalt varumärke, Virgin Group, med företag inom musik, telekom, hotell och resor.

I slutet av 1960-talet startade Branson tidningen Student, där han intervjuade kända personer. Han började också sälja skivor genom tidningen till rabatterat pris, vilket resulterade i omedelbar framgång. Branson öppnade en skivbutik 1971, men begick några misstag och krävdes på stora böter och extra skatter. Hans mamma var tvungen att belåna sitt hus för att hjälpa Richard att betala kostnaderna till staten.

 

 

I slutänden blev dock Virgin Records-butiken en stor framgång och det hjälpte honom att skapa ett eget skivbolag. 1992, vid en ålder av 42 år, hade han skapat både Virgin Atlantic (flygbolag) och Virgin Megastores (musik, elektronik, spel, mode, film mm).

 

Men, tiderna blev sämre… för att hålla flygbolaget flytande pressades han att sälja sitt skivmärke. Han sålde det till EMI för 500 miljoner pund. Även om det var en bra affär smärtade det honom rejält. Skivbranschen var ju trots allt hans första språngbräda in i affärsvärlden.

Så småningom fick han ordning på flygbolaget och Virgin-märket är idag är synonymt med värde och kundservice. Detta har gjort honom till en av de rikaste människorna på planeten.

virgin-logo.png

Virgin Atlantic Airways - Flygbolag

 

Virgin Atlantic är ett brittiskt flygbolag, grundat 1984 av Sir Richard Branson. Flygbolaget flyger långdistans med Boeing 747-400 och Airbus A340-flygplan. Virgin Atlantic använder Gatwick flygplats som bas för flyg till traditionella semesterdestinationer som Västindien, Mauritius, Orlando och Las Vegas. 

Ägare: Richard Branson 51 %; Delta Air Lines 49 %

Richard Branson - Entreprenör

 

Beskrivning

Sir Richard Charles Nicholas Branson, född 18 juli 1950 i Blackheath, Lewisham, London, är en brittisk entreprenör och äventyrare.

 

Han grundade Virgin Group, har gjort flera misslyckade försök att flyga jorden runt i luftballong och finansierade rekordflygplanet GlobalFlyer.  Han blev Sir Richard Branson när han adlades av rottning Elizabeth 1999 för sina företagsframgångar. 2004 tillkännagav han att bildandet av ett bolag för rymdturism, Virgin Galactic.

 

Förmögenhet: 3,8 miljarder USD (2019)

Organisationerna grundades: Virgin Group, MER

Make/maka: Joan Templeman (från 1989)

Barn: Holly Branson, Sam Branson, Clare Sarah Branson

bottom of page