top of page

Vinnande VD

Transformation.jpg

"Körkort" för företagare, oavsett företagsform.

Allt du behöver för att transformera dig och ditt företag!

21 moduler för att lyckas som företagsledare. Studera i egen takt samtidigt som du implementerar det du lär dig direkt i ditt företag för snabbare resultat.

Bli en....

Vinnande VD.png

Innehåll: 

 1. Kommunikation

 2. Hindrande övertygelser

 3. Co-ops och samarbeten

 4. Ta fram ledaren i dig 

 5. Utbilda dig

 6. Dina relationer

 7. Självdisciplin – förhala saker

 8. Självförtroende – självbild

 9. Ensam kontra skapa space

 10. Välgörenhet

 11. Fatta beslut 

 12. Blockeringar och surdegar

 13. "Kill your darlings"

 14. Mat, sömn, mediciner, alkohol

 15. Haters och motsägare

 16. Rätta till en felaktig affärsidé

 17. Toxiska tankar om framgång / misslyckande

 18. Papper, avtal, fakturor

 19. Fira dina framgångar

 20. Hantera kritik – egen och andras

 21. Maximera din inre potential

Pris: 9.995 kr + 6% moms.

Betala nu, sen eller dela upp.

Bästa utbildningen för mig och mitt företag.

Petra Holmgren - Gävle

Väldigt nöjd. Nu kör vi!!

Patrik Boström - Malmö

Värd varenda krona och studietimme. 

Ann-Sofie Stolth - Upplands Väsby

glödlampa2.png

Inspiration!

Du måste inte uppfinna nya glödlampor hela tiden. Gör du EN sak bra räcker det ofta långt - och ibland VÄLDIGT långt - i vissa fall EXTREMT långt! 

Stallone vs Rocky – Konsten att slå i underläge...

 

Rocky-filmerna har genererat över 1,4 miljarder dollar. Ta siffran och översätt den till dagens kursvärde. Vad blir det? 14 miljarder – lite mer eller lite mindre? Detta gör den till en av de mest framgångsrika filmerna genom tiderna. Många har hört och sett berättelsen om Rocky Balboa som, slag efter slag, kämpar sig upp från ingenstans och erövrar sin mästartitel. Men, det är få människor som känner till historien bakom Rocky och att det är Sylvester Stallone som själv skrivit den.

Detta är verkligen en av de mest inspirerande

Hollywood-berättelserna genom tiderna. Läs och njut!

AVSLAG EFTER AVSLAG...

I början av 70-talet var Sylvester Stallone en totalt okänd skådespelare som tragglade med att göra sig känd i New York. Han hade lite framgång i filmen The Lords Of Flatbush men kom ingenstans efter det ändå. Sylvester beslöt sig därför för att flytta till Kalifornien. Sagt och gjort – men saker och ting gick inte bra där heller. Han möttes av avslag efter avslag med hänvisning till att han inte kunde prata ordentligt, inte gå ordentligt och inte kunde agera.

Sylvester säger sig ha blivit avvisad 1500 gånger av s.k. talangscouter, agenter och alla i filmbranschen som han kunde få ett möte med. Han satt i timmar i väntrum och bara väntade på att få träffa nästa person som skulle avvisa honom igen.

SÅLDE SIN HUND FÖR 50 DOLLAR...

Han var utfattig vid det här laget. Han var så fattig att han till och med tvingades sälja sin älskade hund för 50 dollar för att betala räkningar. (Hunden köpte Sylvester senare tillbaka för flera tusen dollar och ett löfte om att personen som köpt hunden skulle få vara med i filmen – vilket han också är, även hunden!) Så småningom gick det inte längre, han blev av med sin bostad och bodde och sov på en bussterminal medan han försökte få ihop pengar till en annan lägenhet. Han var så desperat som man någonsin kan bli.

 

MATCHEN SOM FÖRÄNDRADE ALLT...

En kväll gick Sylvester för att se en match mellan Muhammad Ali och Chuck Wepner. Matchen gjorde enormt intryck på honom och den blev katalysatorn för hans idé om Rocky! Han började skriva och på tre dagar var manuset färdigt. (Det var bara på 90 sidor och bara cirka en tredjedel av materialet användes i filmen.)

NEKAS HUVUDROLLEN...

Han kontaktade några producenter och berättade om ”Rocky”. De gick med på att läsa manuset och älskade det! Med undantag för en sak: De ville inte att Sylvester Stallone skulle spela huvudpersonen, Rocky. Inte undra på… Stallone var en okänd skådespelare på den tiden och andra Hollywood-namn skulle vara ekonomiskt säkrare att satsa på.

De erbjöd Stallone 360 ​​000 dollar för manuset, under förutsättning att han inte skulle spela Rocky. Detta var enormt! Kom ihåg att han inte hade någon bil, bara ca 100 dollar på banken och hade tvingats sälja sin hund för att betala räkningarna.

 

Stallone har efteråt sagt att han tänkte för sig själv:

 

”Vet du vad? Du har lyckats klara dig med små medel. Du behöver verkligen inte mycket att leva på.” Han kände på sig att om han skulle sälja manuset med villkoret att inte vara med i filmen själv – och filmen skulle bli en succé, skulle han hoppa från ett tak…

 

Han insisterade och det gick hem. Erbjudandet gick från 325.000 dollar till bara 35.000 dollar - och 10 procent av vinsten…  

FILMEN HAR PREMIÄR...

När filmen började visas runt om i Hollywood fick den positiv respons från publiken. Men det verkliga testet var när den visades på The Director's Guild, framför 900 personer inom filmindustrin. Biografen var packad men filmen verkade inte gå hem....

 

Så här har Sylvester själv beskrivit det som hände den kvällen:

 

”Det var hemskt! Skratten kom inte där de skulle. Kampscenerna verkade tråkiga och livlösa Jag bara satt där när alla lämnade salongen – jag kunde inte tro det. Jag hade verkligen misslyckats denna gång. Jag kände mig så förödmjukad och ledsen. Slutligen reste jag mig och gick ut. Tre trappor ner stod alla som sett föreställningen och väntade på mig. När de såg mig började de applådera. Jag menar, verkligen applådera!! Det glömmer jag aldrig!”

 

BÄSTA FILM...

Rocky fick nio Oscarsnomineringar, vann i tre kategorier – bland annat ”Bästa film”.

 

(Not: Vissa uppgifter i historien varierar lite beroende på vilken sida man läser…)

ROCKY.jpg

Sylvester StalloneSkådespelare

Beskrivning

Sylvester Gardenzio Stallone, född 6 juli 1946 i New York, är en amerikansk skådespelare, manusförfattare och regissör. Wikipedia

 

Född: 6 juli 1946, Hells Kitchen, New York, USA

Längd: 1,77 m

Fullständigt namn: Michael Sylvester Gardenzio Stallone

Make/maka: Jennifer Flavin (från 1997), Brigitte Nielsen (1985–1987), Sasha Czack (1974–1985)

Barn: Sage Stallone, Sistine Rose Stallone, Seargeoh Stallone, Sophia Rose Stallone, Scarlet Rose Stallone

Rocky (1976Dramafilm/Sportfilm)

 

Beskrivning

Rocky är en amerikansk dramafilm som hade allmän biopremiär i USA den 3 december 1976, och regisserades av John G. Avildsen. Wikipedia

 

Premiär: 25 april 1977 (Sverige)

Regissör: John G. Avildsen

LedmotivGonna Fly Now

Musik: Bill Conti

Utmärkelser: Oscar för bästa filmOscar för bästa regiMER

"And to all the Rockys in the world; I love you!" ~ Sylvester Stallone 

bottom of page